FORGOT YOUR DETAILS?

karosi_csoma_sandorNagy orientalistánk, KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR következő sorainak szellemében egyesületünk szeretné aktualizálni és hozzáférhetővé tenni azt a hatalmas tudásanyagot, ami az évezredek során keleten felhalmozódott:

„KERESSETEK, KUTASSATOK, MERT A VILÁG EGYETLEN NEMZETE SEM TALÁL ANNYI KINCSET KULTÚRÁJÁNAK GYARAPÍTÁSÁRA, MINT A MAGYAR TÁRSADALOM AZ ŐSI INDIAI KULTÚRA TÁRHÁZÁBAN”.

E vezérgondolatok által inspirálva 1994-ben létrehoztuk a Kőrösi Csoma Jóga Egyesületet, hogy sorainkba vonzzuk mindazokat, akik tenni szeretnének valamit azért, hogy életük jobbá váljon, és nem csak passzívan tűrni a KÁLI JUGA (Vaskorszak) ránk nehezedő nyomását. Egyesületünk felvette Kőrösi Csoma Sándor nevét, akit úgy tekintünk, mint első magyart, aki munkásságával (újra) összekepcsolta a magyar kultúrát kelet végtelen szellemi tárházával. Egész önfeláldozó életével példázta, hogy rengeteget tanulhatunk kelet szellemi hagyományaiból, ami még napjainkban is követendő példa, ha elakarunk mélyülni önmagunk és a minket körülvevő világ tényleges megismerésének útján.

 

Bővebben olvashatunk nagy orientalistánk életéről a következő honlapon: http://csoma.mtak.hu/hu/csoma-elete.htm

 

Mint tudjuk, bármilyen társadalmi változás csak akkor lehetséges, ha a társadalmat alkotó emberek is változnak, fejlődnek, jobbá válnak. A jóga hatékony módszer arra, hogy képesek legyünk változni, fejlődhessünk, testileg-lelkileg harmonikussá váljunk és beteljesítsük azt a célt, amiért erre a világra születtünk. Ezért egyesületünk sokoldalú aktivitása révén hozzászeretne járulni ahhoz, hogy a jóga hiteles, ősi tudását aktualizálja itt, Magyarország területén, megőrizve annak évezredes üzenetét, mely a mai kor embere számára sem vesztette el aktualitását. Ennek megvalósítására különböző, iskolarendszerű többéves oktatást végez, valamint számos ingyenes spirituális programot szervez.

grieg_01

Egyesületünk működését tiszteletbeli elnöke Gregorian Bivolaru irányításával valósítja meg, aki egyben jógaiskolánk szellemi vezetője.

Egyesületünk az INTERNATIONAL FEDERATION of YOGA and MEDITATION – ATMAN és a MISA (Movement of Spiritual Integration in the Absolute) magyarországi képviselete, illetve az MJSZE (Magyar Jógaoktatók Szövetsége) tagjaként MINŐSÍTETT JÓGA EGYESÜLET és MINŐSÍTETT JÓGAOKTATÓ KÉPZŐ EGYESÜLET.

Egyesületünk székhelye Budapesten van, de aktivitásunk kiterjed az egész országra. Így a következő városokban létezik központunk és tanfolyamunk: Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Szeged, Székesfehérvár, Szombathely, Vác.

 

 

TOP