FORGOT YOUR DETAILS?

Ayurveda tanfolyam indul tavasszal Budapesten és Győrben

by / vasárnap, 21 április 2019 / Published in Ajánló, Aktuális, Egyéb, Havi programjaink, Programok PUBLIKUS

„Isten megteremtette a gyógyító növényeket, a bölcs ember pedig használja” /Biblia/

Örömmel jelenthetjük be Nektek a hírt, ayurveda tanfolyam indul ebben a szép tavaszban!

Mi az az ayurveda?

Az ayurveda szó szerint az élet tudománya (ayus-életet jelent, veda- tudomány). Évezredes hagyományra visszatekintő orvoslás, mely a lény harmóniáját segít megtartani, kibillent egyensúlyt helyreállítani. A lény egészét szemléli, nem csak a fizikai test egy-egy részének betegségét igyekszik gyógyítani.

Változatosan használja a gyógynövényeket por, ázat, tea és más egyéb formákban. Alapvető benne a lény megtisztítása, melyhez a masszázs, gőz alapkellékek.

Jógaiskolánkban az ayurveda nagy múltra visszatekintő kurzus. Több, mint 20 éve oktatják a világ több országában. Jól strukturált, mind kézzel fogható, mindennapi gyakorlatban alkalmazható ismeretek, mind filozófiai tudás ötvöződik benne. Lehetővé teszi a modern kor emberének, hogy használja azt a felhalmozott évezredes tudást, melyet Indiában és több természetes gyógymódokat alkalmazó centrumban ma is alkalmaznak.

Miről szól a kurzus?

Kezdetben az elméleti részben megismerkedünk a doshákkal (vata, pitta, kapha) amik az élet specifikus szublilis energiái. Elemezzük, hogy tükröződnek le fizikai, éteri és asztrál testünkben, mely mindenkiben teljesen egyéni. Tudatosíthatjuk mi az, amiben már harmonikusan működünk, és mi, amin még javítunk kell. Ez lehet egy egészségesebb hozzáállás, jó szokások bevezetése, vagyis konkrétabban meg tudjuk tapasztalni, mit is jelent, amikor az orvos azt mondja „Változtasson életmódot!”

Beszélünk többek közt étkezésről, ízekről, gyógynövényekről. Későbbi években tanulunk masszázst és más gyógyító technikákat.

Minden órának lesz egy gyakorlati része, ahol gyógynövényt fogunk kóstolni, ezek hatását beszéljük meg.

Röviden az oktatóról:

Csípő Andrea vagyok, jelenleg is gyakorló (nyugati orvoslást végzett) orvos. 7 éve foglalkozom ayurvedával, 16 éve jógázom. Volt részem gyakorlatban is látni mind egy ezzel a természetes módszerrel gyógyító klinikán, mind Indiában, mi mindent lehet természetes gyógymódokkal elérni.

Ki jöhet?

A tanfolyam bárki számára nyitott, ha jógázik, nagyon jó, ha nem, ez nem előfeltétel.

Lehet az édesanyánk, aki már ugyan jógázni nem kezdett, mert nem hajlik a dereka, vagy akár a szomszéd néni, aki gyógyteát szeretne készíteni az unokájának 😊 ….. vagyis mindenkit szeretettel várunk, akit érdekli, hogy lehet egészségesebb, nyitott a természetre, és hogy magát megismerje.

Az első nyitó alkalom: Budapest: április 23. (kedd),

Győr: május 9. (csütörtök)

Hasonlóan a jógához, ez is egy rendszeres kurzus. Kéthetente fogjuk tartani, valószínűleg csütörtökönként. Az első két óra ingyenes.

További részletek:

Budapesten:

https://www.facebook.com/events/2153802331384619/

Győrben:

https://www.facebook.com/events/1213801552117164/

TOP